Willemstad

Willemstad verkennen gaat snel en gemakkelijk. U kunt een ontspannen wandeling maken door de straten vol met aantrekkelijke huizen. Sommige ingangen van de voordeuren zijn over houten bruggetjes die een smal waterkanaal oversteken.

Er is een ruime keuze aan restaurants met buitenterrassen onder een bomenrij midden in een opgedeelde hoofdstraat.

Willemstad

Een wandeling langs de stadswal duurt ongeveer 45 minuten. Onderweg kom je verschillende historische overblijfselen tegen, zoals een militair buskruithuis gebouwd door Napoleon toen de Fransen de stad in het begin van de 19e eeuw bezetten.

Hij hield zo veel van de vestingstad dat hij er buskruit opsloeg. Geen angst, het staat nu leeg, maar het gebouw blijft staan.

Willemstad

Wil je kennismaken met de lokale keuken van Curacao dan moet je echt even langs bij Plasa Bieu. Hier vind je geen hippe tent met een mooi interieur maar eenvoudige tafels en verschillende kleine keukens met vele pannen vol lokale lekkernijen. Er is van alles te krijgen maar om de menukaart beter te begrijpen, tippen we hier drie gerechten. Ten eerste zijn er de stoba’s. Dit zijn stoofpotjes die je kan krijgen van verschillende soorten vlees en/of groenten. Meestal worden ze geserveerd met rijst, aardappels of funchi. Dat laatste is een soort polenta van mais en wordt heel veel gegeten op de Antillen. Een ander traditioneel gerecht is giuambo, een maaltijdsoep van vis en okra (nee, geen orka maar een soort groente). Als laatste kan je ook nog kiezen voor kadushi, een soep gemaakt van de lokale cactus met een hele eigen smaak en een vrij slijmerige structuur. Kortom, genoeg nieuwe smaken te ontdekken tijdens een lunch in Willemstad! 

Cocktails drinken op de Nieuwestraat in Pietermaai

Gezelligheid vind je in Willemstad op meerdere plekken maar voor een lekker hapje eten en aansluitend een cocktailavond raden wij je de Nieuwestraat in de wijk Pietermaai aan. Hier vind je verschillende bars en restaurants bij elkaar dus je kan zo van de ene naar de volgende tent hoppen. De straat is gezellig verlicht met lampjes en de huizen hebben allemaal een andere vrolijke kleur. Bijna op het einde van de straat vind je Mundo Bizarro, een cubaans tentje waar je elke zaterdag vanaf 21:30 kan dansen op live muziek. Andere leuke bars zijn Roast Cannibal Rumbar en Mr. Porter. Wil je echt lekker dineren in Pietermaai? Ga dan naar Caña. Dit is ons favoriete restaurant op Curacao. Wel even van te voren reserveren!

Dwaal door de kleurrijke wijken Otrabanda en Sharloo

De wijken Otrabanda en Sharloo liggen rond het centrum van Willemstad en waren voorheen niet zo veilig maar zijn een transformatie ondergaan. Sharloo is nog niet zo ver als Otrabanda in dit proces maar er worden mooie stappen gemaakt door allerlei lokale projecten. Beide wijken zijn heel kleurijk en je vindt er veel street art. Je kan zelf op zoek gaan naar mooie plekken zoals de ‘Colorful stairs Otrabanda’ en ‘Street Art Skalo’ maar als je echt meer wil weten over de wijken, de geschiedenis en de inwoners dan is het aan te raden om een tour te boeken met Dushi Walks. Deze wandeling van ongeveer 2 uur brengt je langs plekken waar je als toerist niet snel komt en zal je een beter beeld geven van Curacao. De kosten zijn 30 gulden per persoon.

Wandel over de pontjesbrug

De Handelskade en de pontjesbrug zijn misschien wel de twee meest iconische bezienswaardigheden van Willemstad. De drijvende pontjesbrug heet officieel de Koningin Emmabrug en is uniek doordat deze in zijn geheel kan opendraaien als er een boot door moet. Hierdoor heeft de brug ook nog een derde naam gekregen; de swingende oude dame. Als je geluk hebt dan ben je er net als er een groot cruiseship doorheen vaart. Er gaat een belletje af en vervolgens heb je kort de tijd om de burg te verlaten. Je mag er ook op blijven staan maar bij een groot schip kan het zijn dat je dan wel een half uur tot drie kwartier op de brug staat. 

Taxi Nodig ?

Voor vaste prijzen kunt u taxi van en naar Willemstad reserveren.