Wat veroorzaakt witte vlekken op nagels

 

Wat veroorzaakt witte vlekken op nagels

Voedingsstoornis en stress hebben een negatieve invloed op de gezondheid van het lichaam en kunnen ook worden weerspiegeld als witte vlekken op de nagels. Witte vlekken op de nagels, een probleem dat bij iedereen wel eens voorkomt, zijn belangrijk vanwege hun vorm en grootte. Nou, wat veroorzaakt witte vlekken op de nagels, hoe gaat het over? Dit zijn de witte vlekken op de nagels. Suggesties voor vlekken

Het mooie en verzorgde uiterlijk van nagels is een indicator van zowel gezond als fysiek zijn. Maar van tijd tot tijd overschaduwt deze schoonheid witte vlekken op nagels kan gebeuren. Dus wat is de reden hiervoor? veroorzaakt witte vlekken op de nagels Als je je afvraagt ​​hoe het gaat, hier zijn de deskundige antwoorden op witte vlekken op nagels…

Wat veroorzaakt witte vlekken op nagels?

Witte vlekken op de nagels, in de vorm van lange witte schommelingen en als ze op meer dan één nagel voorkomen, kunnen worden veroorzaakt door een tekort aan eiwitten en andere voedingsstoffen, een nier- of leverziekte. Korte witte en horizontale lijnen worden vaak gevormd als gevolg van impact, mits harde voorwerpen niet worden gehinderd door spijkers, ze verdwijnen vanzelf na verloop van tijd.

De verspreiding van witte vlekken op de nagels van de wortel van de nagel tot aan de punt kan ook worden veroorzaakt door arseenvergiftiging, tekort aan mineralen zoals zink, selenium, calcium, magnesium en mangaan. Bloed moet worden beoordeeld.

Andere redenen voor de vorming van deze vlekken zijn onregelmatigheid van schildklierhormonen, bloedarmoede, keratinetekort en bijwerkingen van sommige medicijnen.

Naar welke dokter moet ik gaan voor witte vlekken op de nagels?

Langdurige witte vlekken op de nagels moeten serieus worden genomen, het mag niet te laat zijn. Het is noodzakelijk om naar een dermatoloog te gaan om met onderzoek en laboratoriumonderzoek de oorzaak te onderzoeken en de oorzaak te behandelen.

Hoe zich te ontdoen van witte vlekken op nagels?

Nagellakken verhinderen ook de luchtcirculatie in de nagels, waardoor er een circulatiestoornis en witte vlekken ontstaan. De aangebrachte nagellakken mogen niet te lang op de nagels blijven zitten, ze moeten worden verwijderd met gezonde glycerine-houdende reinigingsmiddelen en de nagels moeten kunnen ademen.

Tegelijkertijd kunnen witte vlekken op de nagels, veroorzaakt door een eiwittekort, worden opgelost door eiwit bevattende voedingsmiddelen te consumeren.

Witte vlekken op de nagels kunnen het begin zijn van een schimmelziekte, vooral op de teennagels. Bij sommige huidziekten worden witte vlekken, die we leukonychia noemen, gezien. Om ervoor te zorgen dat het niet verergert, moet de behandeling worden gestart door de dermatoloog.