Wandelvakantie

Wandelen is de ultieme manier om een te zijn met de natuur. Tijdens een wandelvakantie en vooral tijdens meerdaagse wandelreizen kom je op plekken waar je normaal niet kan komen. Bovendien zie je tijdens het hiken het landschap vanuit een andere invalshoek en geeft wandelen een lekker gevoel.

Wandelvakantie in de natuur

Wandelen in de natuur is een manier om tot rust te komen, terwijl je toch actief bent. De frisse buitenlucht en prachtige uitzichten werken ontspannend, de spierbewegingen, het stijgen en dalen geven dezelfde voldoening als sporten. Overal in de wereld zijn mooie wandelvakanties in de natuur te maken: van enkele uurtjes lopen over heide tot meerdaagse trektochten in de bergen. Hiken is hot onder natuurliefhebbers. Maak een wandelvakantie met het gezin of neem deel aan een groepswandelreis in het buitenland, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wandelvakantie

Wandelen in Nederland
Een aanrader om te wandelen in eigen land is het Pieterpad, de langste wandelroute van Nederland (481 km). Deze leidt van Pieterburen in het Noorden van Nederland naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht in het zuiden en is opgedeeld in 26 etappes. Lange tochten zijn, zowel in Nederland als andere landen, vaak opgedeeld in korte stukken voor dagtochten.
Er zijn natuurlijk overal wandelingen te maken in Nederland, en er zijn vast gebieden waar je nog nooit van hebt gehoord.

Hiken in Europa
Tijdens meerdaagse wandelreizen of trektochten kan je overnachten in bijzondere accommodaties, zoals hütten of refugio’s. Een populaire wandelreis binnen Europa is bijvoorbeeld een tocht door de Dolomieten, maar ook Engeland, Ierland, Corsica en andere Europese wandelbestemmingen hebben leuke meerdaagse routes. Vaak is tijdig reserveren voor een wandelreis een noodzaak, vooral in het hoogseizoen.

Taxi Nodig ?

Voor vaste prijzen kunt u taxi reserveren.