Vraag naar goedkoper vervoer

Maar door de vraag voor goedkoper vervoer,  innovatie, de vrije marktwerking en het doorgevoerde Europese aanbestedingsbeleid, behoort dit tot het verleden. Er zullen steeds meer soorten qua uiterlijk rond gaan rijden zodat er eigenlijk geen herkenbare eenheid meer is voor de klant op straat.

Natuurlijk worden en werden er wereldwijd vele verschillende vormen van vervoermiddelen gebruikt.  Denk maar eens aan een helitaxi, watertaxi, motor-scooter-fietstaxi, de riksja’s en natuurlijk de paard met wagen.

Als je het in Europa over een taxi hebt, dan denk je meestal aan een personenauto of personenbusje.

Verschillende kleuren taxi’s

In sommige landen waren of zijn deze meestal goed herkenbaar door een bepaalde kleur. Zoals in Duitsland beige, in Londen zwart en in New York rijden de yellow cabs. De wereldberoemde yellow cabs, vallen met hun regelgeving en licenties onder de Taxi limousine commission New York City

New York is zeker niet de enige die yellow cabs heeft maar wel de bekendste. Er zijn er wereldwijd nog meer zoals in Canada, Singapore, Rusland, en bijvoorbeeld India. In Queensland Australie bijvoorbeeld kennen ze ook de gele uitvoering. Neill Ford was de eigenaar hiervan  en heeft de Yellow Cabs Queensland voor $20 miljoen Australische dollars verkocht.