Rit op taximeter altijd duurder

Waarom is een taxirit op de meter duurder ?

Een rit op de meter is altijd duurder omdat deze bijna altijd op het hoogste toegestaande landerlijke tarief rijden. Dit tarief bestaat uit een instaptarief, prijs per kilometer en een wachttarief voor stilstaan maar ook voor de duur van de rit.

Waarom is TaxiVIP.nl goedkoper ?

Vervoer bij ons kost een stuk minder dan het landelijke maximum taxitarief. De reden is dat wij de ritten beter kunnen inplannen en combineren.

Als een chauffeur bijvoorbeeld naar Den Haag rijdt met een klant, proberen wij hem altijd een rit terug te geven. Zo gaan de lege kilometers omlaag. Goed voor het klimaat en goed voor de klant.

Buiten deze reden vinden wij ook dat de wat langere taxiritten best wel wat goedkoper kunnen dan het maximum tarief. Je boekt bij ons trouwens altijd privé, je deelt je taxi dus nooit en geen vreemde mensen.

Jij bepaalt hoe laat je wordt opgehaald

Je bepaalt natuurlijk zelf hoe laat je wilt worden opgehaald. Heb je een enkele reis met de taxi nodig of boek je meteen retour. Gewoon zelf je vervoer regelen voor een vast en scherp tarief.

Meeste mensen stappen zo maar in taxi

De meeste mensen zijn gewend om zomaar in een taxi te stappen zonder over de kosten na te denken. Zou je zomaar bij een standplaats instappen, dan betaal je meteen al een instaptarief van minimaal € 3,26. Dan tijdens je rit betaal je € 2,40 per kilometer plus een tarief per minuut dat je vervoer duurt van € 0,40.

Normaal betaal je ook in de file of stoplicht

Dus zou je in de file komen te staan of je treft een rood stoplicht dan komt er wachtgeld bij. Zo’n rit met de meter aan, kan aardig in de papieren gaan lopen.

Bij ons betaal je alleen een vast kilometer tarief wat altijd een stuk lager ligt dan het maximun tarief. Goedkoper mag wel van de wet, duurder niet. Hoe verder je reist, hoe groter het verschil.

Voorbeeld een taxi van Almere naar Schiphol

Nemen we als voorbeeld een rit  van Almere naar Schiphol. Komt de chauffeur bij je voorrijden of stap je in op een standplaats in Almere, dan betaal je meteen al € 3,26. Dan is het ongeveer 45 kilometer om naar de luchthaven Schiphol te rijden.

Dus 45 kilometer x € 2,40 plus zo’n € 5 voor het wachten bij stoplichten etc. Totaal kom je dan op € 116.26 !

Besparing op vervoer snel verdiend

Dat is natuurlijk echt een belachelijk bedrag voor zo’n taxi naar Schiphol. Bij ons zal je rond de € 60,00 kwijt zijn aan dezelfde rit. Snel verdiend toch om je vervoer even online te bestellen !

Voordeliger energie tarieven of een ticket boeken

Met de komst van internet kan er lekker makkelijk vergeleken worden. Mensen doen dat vaak voor hun vakantie en vliegtickets maar ook voor hotel of bed and breakfast. Zelfs de energie aanbieder is via internet te regelen. Een Schiphol taxi dus ook, en het bespaart je zodanig dat je op je vakantie weer wat anders leuks kan kopen.