Reypenaer Kaas Proeverij in Amsterdam

Een van de nieuwe attracties in de stad is het Hollandse kaasproeflokaal Reypenaer. Ingericht als klaslokaal in de kelder van het oude 17e-eeuwse herenhuis waar de Reypenaer Kaas showroom is gevestigd, geeft de proeverij u de mogelijkheid om verschillende soorten Hollandse kaas te evalueren met een glas wijn, port en natuurlijk koud water, onder begeleiding van een deskundige kaasproever.

Reypenaer Kaas Proeverij in Amsterdam

De Reypenaer Kaas

De Reypenaer kaas wordt geproduceerd volgens de beproefde methoden en gerijpt in een 100 jaar oud pakhuis in Woerden, door kaasbedrijf Wijngaard.
Rijping is cruciaal voor de traditionele Hollandse kaasbereiding en alle Hollandse Goudse kazen zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: Jong (Jong – minder dan 8 weken oud), Belegen (Gerijpt – 8-16 weken oud), Extra Belegen (Extra (Gerijpt) – 7-8 maanden oud), Oude (Oud – 10-12 maanden oud) en Overajrige (Zeer oud – 18 maanden of langer). zijn soort zeer Oud Hollandse kaas.

De proeverij

Voor slechts een uur word je student, proef je zes verschillende soorten kaas en geef je ze notities.

Het gevoel

De Reypenaer kaas behoort tot de beste van Nederland en tijdens de proeverij zal de deskundige proever u adviseren over de beoordelingscategorieën die betrokken zijn bij het kaaswaarderingsproces. Een serene gelegenheid om de oer-Hollandse kaas beter te leren kennen.

Openingstijden Reypenaer Kaasproeverij

Proeflessen:
woensdag t/m zondag: om 12.00 uur, 13.30 uur, 15.00 uur en 16.30 uur
Reserveren is aanbevolen.

Taxi Nodig ?

Voor vaste prijzen kunt u taxi reserveren.