Opkomst Elektrische taxi

Anno 2019 is de elektrische auto steeds meer in opkomst. Zeker met alle nieuwe EU normen om het klimaatdoel te halen zullen deze vervoersmiddelen steeds populairder gaan worden.

Een “groener” Schiphol

De luchthaven Schiphol wilde steeds “groener” voor de dag komen, en had eigenlijk min of meer de eis met een aanbesteding voor taxi’s dat deze elektrisch moesten zijn. Als Schipholtaxi rijden er voornamelijk Tesla’s vanaf de luchthaven.

Tesla’s geven problemen als Schipholtaxi

Toch geven de Tesla’s inmiddels grote problemen met de exploitatie als Schipholtaxi. Volgens de chauffeurs blijkt nu dat de auto’s helemaal niet geschikt voor dit intensieve gebruik, en zijn een rechtzaak begonnen tegen Tesla.

Engelse taxi’s naar Nederland

De TX Electric Taxi die gebaseerd is op de welbekende Engelse black cabs is getest door de ANWB. Volgens LEVC zou deze auto een bereik hebben van maximaal 650 kilometer, zo wordt beweerd.

Test laboratorium en op de weg

Op de website staat aangegeven dat de lithium-ion-accu die gebruikt worden uitgebreid getest zijn in het laboratorium en op de weg. Nu zijn er helaas wel meer fabrikanten die dit soort dingen roepen en in de praktijk blijkt dat deze elektrische auto’s nog geen 300 kilometer bereik hebben. Wij zijn dus benieuwd !

Taxi Tarieven  –  Bestel nu Taxi