Natuurlijke recepten die je poriën strakker maken

Natuurlijke recepten die je poriën strakker maken

Een van de aandoeningen waardoor de huid er ongezond en onverzorgd uitziet, zijn vergrote poriën. Influencer en apotheker Selen Esener Tezman heeft recepten voor poriënverstrakking samengesteld die je gemakkelijk thuis kunt maken.”

Poriën zijn cellen die de huid van buitenaf laten ademen. Wanneer de poriën gevuld zijn, wordt de huid vuil en ziet je huid er poreus uit. Om dit ongewenste uiterlijk te voorkomen, moeten de poriën worden aangehaald. Wel de verzonken structuur van de poriën; cosmetische resten kunnen er ook voor zorgen dat vuil en gifstoffen zich aan de huid hechten. Na verloop van tijd kunnen deze resten het verschijnen van poriën veroorzaken. U kunt natuurlijke maskerrecepten proberen om te voorkomen dat uw poriën na verloop van tijd in mee-eters veranderen. Als je je huid regelmatig reinigt met producten die geschikt zijn voor jouw huidtype, gaan je poriën niet open.

Breedporieis een van de meest voorkomende problemen

Er zijn veel factoren die vergrote poriën veroorzaken, maar er zijn een paar hoofdredenen; genetische factoren, leeftijd en gewicht, hormonale problemen, overmatig zweten en olieafscheiding. Daarnaast kunnen vervuilde lucht, stof en deeltjesfactoren ook voor porieproblemen zorgen.

Huidstructuur is belangrijk bij porieproblemen.

Vooral bij mensen met een vettig en gecombineerd huidtype komt porievergroting vaker voor. Mensen met een vette of gecombineerde huidtypes moeten een deskundige raadplegen en een huidverzorgingsroutine ontwikkelen om olie in evenwicht te brengen en de poriën te verkleinen.

De poriën op de huid zijn de voorbode van een gezonde huid.

Poriën zijn een teken dat onze huid gezond is, maar zeer grote en open poriën duiden op een ongezonde en verwaarloosde huid. Het creëren van huidverzorgingsroutines die geschikt zijn voor het huidtype is op dit punt van groot belang. De belangrijkste stap is om aan het einde van de dag een effectieve huidreiniging uit te voeren.

Effectieve natuurlijke methoden om de poriën te verkleinen!

Tomatenmasker: U zult in korte tijd het verschil voelen met dit masker, dat zeer effectief is bij puistjes en porieproblemen. Benodigde materialen; halve tomaat, 1 voedseleetlepel melk en 2 theelepels aloë vera-gel. Doe alle ingrediënten in een blender en zeef. Neem wat je hebt gefilterd in een flesje, was je gezicht 3 nachten met dit water en laat het een half uur op je gezicht staan. Het wordt aanbevolen om 3 nachten regelmatig te solliciteren.

Masker van klei en sinaasappel: Een van de meest effectieve manieren om de poriën op natuurlijke wijze te verkleinen, is een masker met klei en sinaasappel. Voeg het sap van een halve sinaasappel toe aan 1 eetlepel klei en mix tot het in modder verandert. Als het eenmaal dikker is geworden, kun je het met behulp van een penseel aanbrengen op de gebieden waar je porieproblemen hebt. Omdat het een sterk masker is, wordt aanbevolen om het alleen aan te brengen op de gebieden waar je porieproblemen hebt. Nadat het masker is opgedroogd, kunt u uw gezicht wassen en uw vocht inbrengende crème aanbrengen.

Baking soda masker: De materialen die je nodig hebt voor dit masker; 3 eetlepels water en 2 eetlepels bakpoeder. Nadat je de baking soda in water hebt opgelost, breng je deze met zachte bewegingen op je huid aan. Masseer het grondig in je huid en laat het 1 minuut intrekken. Spoel daarna je huid af met koud water.

Eiwit masker: Meng 1 eiwit en 2 theelepels citroensap goed. Breng dit mengsel aan op je gereinigde huid en wacht 10 minuten. Trek het droogmasker voorzichtig van uw huid en spoel af met warm water.

Suikermasker: Het is een zeer effectief masker omdat suiker het vuil dat zich in je poriën heeft opgehoopt, zal exfoliëren. De benodigde materialen zijn; 2 eetlepels kristalsuiker, 3 druppels citroensap en 1 eetlepel olijfolie. Meng alle ingrediënten tot ze homogeen zijn en breng ze grondig aan op je huid. Na 10 minuten wachten kunt u uw huid wassen met koud water.