Naarden

Naarden is een klein stadje in de buurt van Amsterdam. Het is vrij goed bekend vanwege die populaire foto’s die de vorm van de stad laten zien. Van bovenaf kun je zien dat de plaats de vorm van een ster heeft, omdat de hele stad is omgeven door grachten.

Het ziet er zo uit omdat het historisch gezien deel uitmaakte van de Stelling van Amsterdam , waardoor dit vestingstadje nog mooier en interessanter is dan het al was.

Naarden-Nederland-van-boven

Afgezien van het maken van een drone-opname, of misschien niet omdat de bewoners dat op dit moment misschien een beetje vervelend vinden, kun je Vestingmuseum bezoeken dat is gewijd aan de verdedigingsgeschiedenis van de stad, een van de oudste kerken van Nederland bezoeken, gewoon rondlopen en geniet van de bezienswaardigheden, of ga eten en drinken in een van de vele cafés en restaurants.

Naarden

Naarden is een gezellige oude vestingstad in de provincie Noord-Holland in de streek Het Gooi, Naarden is tevens de enige stad in het Gooi. Naarden behoorde tot de waterlinie en daardoor mocht er buiten de vesting niet gebouwd worden.

De stad heeft nog haar prachtige vorm, wallen en gebouwen zoals het bij een vestingstad hoort. Naarden heeft een militaire functie gehad door haar ligging, hierdoor is er een dubbele stadswal ontstaan met grachten. Verder heeft Naarden nog stadspoorten, bastions en gebouwen voor wapens en soldaten.

Interessante geschiedenis van Naarden

Voor cultureel erfgoed ben je in Naarden helemaal op de goede plek! Naarden is een oude vestingstad dat nog bijna helemaal compleet is

Bezienswaardigheden in Naarden

met stadswallen, grachten, poorten, forten etc. Met de Grote Kerk, ook Sint Vituskerk in het midden van de stad en vele mooie gebouwen rondom in de hele vesting is er genoeg te zien. Met name het stadhuis aan de achterkant van de kerk is een erg imposant gebouw.

Winkelen in Naarden

Als je in Naarden bent en je wil shoppen, dan lukt je dat als je bijzondere dingen zoekt. Er zijn leuke winkeltjes te vinden met speciale spullen. Als je echt lekker uitgebreid wil winkelen liggen Almere en Hilversum om de hoek koopavond vrijdag.

Activiteiten in Naarden

Als je wat leuks wil gaan doen, gaat je in Naarden wel lukken. Je kunt één van de musea bezoeken, lekker varen op het water of de kerktoren beklimmen.

Natuur en parken in Naarden

Als je van groen houdt, kun je geweldig over de stadswallen lopen, je hebt prachtig zicht op de stad en het groen met de grachten. Daarnaast kun je in de buurt bij het Naardermeer goed van de natuur genieten.

Stappen in Naarden

Als je een stapper bent is Naarden af te raden de stad heeft niet echt een uitgaansleven. Je kunt hier voor beter uitwijken naar de grotere steden bijvoorbeeld Hilversum, Almere of Amsterdam.

Wil je toch een biertje drinken of iets anders. dan zijn hier en daar wel een paar gezellige terrasjes, te vinden zo als hier op de foto is afgebeeld.

Diversiteit in Naarden

Je kunt er onder andere een boottocht maken langs de vestingwallen of een wandeling maken door de stad. Binnen de vestingwallen vind je een prachtig stadhuis, mooie musea, galeries, goede restaurants, knusse café’s en ook de winkels voor interieur design zijn een bezoek waard. Centraal in de stad ligt de Grote Kerk. In dit prachtige gebouw met beroemd plafond, vinden jaarlijks vele concerten en bijeenkomsten plaats. Vanaf 1 juni kun je er gratis een kijkje nemen. Naarden heeft het hele jaar door bijzondere evenementen die de moeite waard zijn. In het weekend van 21 en 22 mei is een bezoek aan Festival Naarden uit de Kunst zeker de moeite waard! Ook de de Vestingzondagen trekken ieder jaar weer veel bezoekers.

Taxi Nodig ?

Voor vaste prijzen kunt u taxi van en naar Naarden reserveren.