Maak gigs aan op Fiverr

Wat voor soort dienst je ook aanbiedt, je kunt het waarschijnlijk op Fiverr aanbieden. Dit is geweldig voor digitale diensten zoals grafisch ontwerp, webdesign, het maken van korte audio- of videoclips, bewerkingsservices, schrijven, enzovoort. Fiverr is verder gegaan dan alleen het model van € 5 per gig. Fiverr Pro laat het beste talent dat er op zijn platform te vinden is samenwerken. Afhankelijk van je vaardigheden kun je hier behoorlijk wat verdienen.

Je gig is de dienst die je bij Fiverr verkoopt. Het creëren van je gig is een kans om je talent te laten zien en kopers alle benodigde informatie te geven die ze helpt te besluiten om zaken met je te doen.
Bij Fiverr, net als in het leven, zijn eerste indrukken zeer belangrijk, dus gebruik je gig om de best mogelijke indruk te maken op potentiële kopers. Een zorgvuldig samengestelde gig met duidelijke afbeeldingen en een gedetailleerde beschrijving is de eerste stap naar succes bij Fiverr. Als aan de verwachtingen van je kopers wordt voldaan of deze wordt overtroffen krijg je een goede beoordeling en stijgt je omzet.

Een Fiverr Pro gig maken

Om een Fiverr Pro gig te maken:
 1. Nadat je bent ingelogd bij Fiverr, klik je vanuit het menu ‘Verkopen’ op ‘Gigs’.
 2. Klik op ‘Een nieuwe gig maken’ > ‘Maak een Pro Gig’. 
Stap 1: Overzicht
 1. Typ in het veld ‘Titel gig’ een titel van maximaal 80 tekens.
  Tips:
  – De kopers kijken gewoonlijk naar de titel van de gig als ze door je account bladeren (nadat ze op je gig hebben geklikt). Zorg er dan ook voor dat deze duidelijk, kort en beknopt is.
  – Zorg ervoor dat je relevante trefwoorden voor je dienst gebruikt.
  – De titel moet minder dan 50 tekens bevatten om te voorkomen dat deze wordt afgekapt op de gig-kaart.
 2. Selecteer in het keuzemenu Categorie de juiste categorie voor je gig en vervolgens de subcategorie.
  Opmerking:
  – Je kunt alleen Fiverr Pro gigs maken in de categorieën waarvoor je bent goedgekeurd. Neem contact op met je Pro klantenservicemanager als je denkt dat er een categorie ontbreekt.
  – Gaming is geen categorie. Als je diensten met betrekking tot gaming aanbiedt, selecteer je gewoon een categorie die verband houdt met gaming (of definieer de criteria in het gedeelte gig metadata verderop). Als je dienst bijvoorbeeld game design is selecteer je Grafische vormgeving > Game design.

 3. Kies in het keuzemenu Type dienst het juiste type dienst zodat je gig wordt weergegeven in de zoekresultaten met betrekking tot de categorie die je hebt geselecteerd.
  Opmerking: deze functie is alleen beschikbaar voor specifieke categorieën.

 4. Selecteer in het gebied Metadata gig de relevante criteria voor elk onderwerp.
  NOpmerking: deze functie is alleen beschikbaar voor specifieke categorieën.
  Tip: we raden je aan om dit toe te voegen zodat kopers de gig kunnen vinden en je kunt beslissen of je een bepaald verzoek van een koper wilt accepteren.
 5. Voeg in het veld zoektags  minimaal één woord toe dat of een zin toe die het beste bij je gig past. Tip: voeg 3 – 4 nauwkeurige tags toe om het professioneel te houden.
   6. Klik op ‘Opslaan en doorgaan’. 
Stap 2: Bereik en prijs
 1. In het veld ‘Naam voor je pakket’ geef je de dienst die je aanbiedt een korte naam.
 2. Beschrijf de gegevens van je aanbod in de daarvoor bestemde velden.
 3. Selecteer in het keuzemenu Levertijd het aantal dagen dat je nodig hebt om je gig te voltooien.
 4. Selecteer de verschillende items die je in je dienst op wilt nemen. Dit hangt af van het type dienst dat je aanbiedt. Als je bijvoorbeeld diensten voor logo design aanbiedt, kun je kiezen uit een vooraf gedefinieerde lijst met items, zoals het aantal op te nemen logo’s, de bronbestanden of een bestand met een hoge resolutie.
 5. Selecteer in het keuzemenu Revisies het aantal revisies dat je in je gig opneemt.
 6. Selecteer in het keuzemenu Prijs een prijs voor je dienst (variërend van $ 100 tot het maximale bedrag voor die gig).
Opmerkingen: 
 • In bepaalde categorieën heb je de mogelijkheid om drie pakketten aan te maken. We raden aan om hier gebruik van te maken, zodat je je gig in verschillende bundels aanbiedt. Dit onderbouwt het verschil in prijs per pakket en stuurt de verwachtingen van de koper. 
 • Als je drie pakketten aanmaakt, komen de aangepaste extra diensten beschikbaar als de kopers naar de afrekenpagina gaan.
Tips om je te helpen te beslissen wat de prijs van je gig zou moeten zijn. Houd bij het vaststellen van prijzen van je gig rekening met de volgende factoren:
 • Hoeveel rekenen andere verkopers voor soortgelijke diensten?
 • Hoeveel reken jij gewoonlijk voor je dienst?
 • Hoeveel wil je per uur verdienen? Hoe lang werk je doorgaans aan je dienst?
 • Hoeveel rekenen je concurrenten voor een vergelijkbare dienst, zowel bij Fiverr als daar buiten?
 • Houd rekening met de Fiverr commissie van 20% in je prijs en btw voor verkopers in Israël.
Extra diensten toevoegen
Je hebt de mogelijkheid om je gig extra snel te leveren en dus ook te berekenen.
Een extra snelle levering instellen:
Selecteer in het gedeelte ‘Mijn gig extra’s’ de optie ‘Extra snelle leverling’ en geef aan hoeveel dagen het duurt om te leveren en hoeveel je in rekening brengt.
Let op: als je een extra snelle levering selecteert heft het aantal dagen voor de extra snelle levering de tijd op die je voor je extra diensten aangegeven hebt.
Andere extra diensten:
Je kunt ook andere extra diensten voor je gig aanbieden die tijdens het bestelproces voor de koper beschikbaar zullen komen. Deze velden zijn optioneel.
Om ze toe te voegen ga je naar het veldExtra’s voor mijn gig en maakt een keuze uit de lijst met beschikbare items. Of, alsje unieke, aangepaste gig-extra’s toe wilt voegen, klik dan opToevoegen gig-extra’s, vul een titel in, een beschrijving, het bedrag dat je in rekening brengt, en hoe lang je ermee bezig bent.
Opmerking: selecteer voor elk extra item de checkbox, voeg een titel toe (verplicht), stel je prijs in en hoe lang het duurt om de extra te voltooien.
Stap 3: Beschrijving en veelgestelde vragen
 1. In het veld ‘Beschrijving’ geef je een korte beschrijving van je gig (tot 1.200 tekens). Wees zo gedetailleerd mogelijk, zodat kopers kunnen begrijpen of dit aan hun behoeften voldoet.
  Tips:
  – De beschrijving van een gig moet een informatief verkooppraatje zijn waarin je je voorstelt als een Fiverr Pro verkoper en aangeeft waarom men bij jou zou moeten kopen (bespreek je ervaring en de kwaliteit/uniekheid van de dienst die je aanbiedt) en wat inbegrepen is in de dienst (en wat niet) samen met het proces van je workflow.
  – Maak het niet te lang.
  – Je moet indien nodig de juiste taxonomie van de bedrijfstak gebruiken (maar zorg er ook voor dat je alle kopers op alle niveaus aanspreekt. Het is dus soms beter om wat meer toelichting te geven).
  – Probeer een “call to action” te schrijven bij de beschrijving.
  – Duidelijke beschrijvingen van gigs en verklarende video’s besparen tijd! Als een koper je service goed begrijpt zullen ze minder snel vragen stellen.
  – Als je professionele software of apparatuur gebruikt kun je dit aangeven bij Beschrijving.
 2. In het ‘Veelgestelde vragen’-veld kun je antwoorden geven op de meest gestelde vragen. Je veelgestelde vragen worden weergegeven op je gig-pagina.
 3. Voeg een vraag toe waarvan je denkt dat kopers deze kunnen stellen, geef je antwoord en klik op Toevoegen.
  Tips:
  – Geef antwoord op de vraag “Wat maakt dat jij een Pro verkoper bent?” (veel kopers zullen deze vraag stellen)
  – Produceer minimaal 3 veelgestelde vragen.
  – Elke vraag moet afzonderlijk worden behandeld.
  – Voeg ook items toe die je niet verstrekt als onderdeel van je dienst.
  – Vergeet niet om om uitzonderingen of diensten te vermelden die je niet kunt leveren.
  – Werk het regelmatig bij met de vragen die het meest gesteld worden.
 4. Als je klaar bent met het toevoegen van je veelgestelde vragen klik je op Opslaan en doorgaan.
STAP 5: Specificaties
Vertel je koper wat je nodig hebt om de bestelling te kunnen starten. Je kunt instructies voor je koper definiëren als vrije tekst, als meerkeuzevragen of een upload van bestanden.
 • Voer in het veld Specificaties #1 de gegevens van je specificaties in.
 • In het veld ‘Antwoordtype’ selecteer je ‘Vrije tekst’, ‘Meerdere antwoorden’ of ‘Bijgevoegd bestand’.
  Opmerkingen: als je ‘Meerdere antwoorden’ kiest zullen antwoordvelden worden weergegeven. Vul de meerkeuze-antwoorden in die je door de koper wilt laten selecteren. Je kunt ook meerdere antwoorden accepteren. 
 • Als je wilt dat de koper de door je geselecteerde informatie verstrekt vink je de checkbox “Antwoord is verplicht” aan.
  Tip: we raden je aan om alleen de nodige informatie te vragen om de bestelling te kunnen starten of om niet alle antwoorden verplicht te stellen. Soms kunnen een grote hoeveelheid specificaties potentiële kopers afschrikken. 
 • Klik op Toevoegen.
 • Als je klaar bent met het definiëren van de specificaties voor je kopers klik je op Opslaan en doorgaan.
Stap 5: Galerij
 1. Versleep een afbeelding naar het gebied voor gig-foto’s of klik op Bladeren en selecteer een afbeelding. Upload foto’s die je gig beschrijven of betrekking hebben op je gig. Je kunt maximaal drie afbeeldingen uploaden. De foto’s kunnen voorbeelden zijn van je werk. Elke afbeelding moet de indeling JPEG, PNG, GIF of BMP hebben en maximaal 50 MB groot zijn. De afbeelding moet jouw eigendom zijn. Gebruik geen auteursrechtelijk beschermde afbeeldingen; dan wordt je gig niet goedgekeurd.
  Aanbevolen afbeeldingsgrootte
  1280 x 769 px, met een minimum van 712 x 430 en een maximum van 4000 x 2416 px (bij 72 dpi).

  Formaat van afbeeldingen wijzigen
  Gebruik Preview als je een Mac gebruikt, of Fotogalerij wanneer je een Windows PC of laptop hebt. Andere gratis tools zijn online beschikbaar.

  De hoofdafbeelding moet professioneel, eenvoudig, opvallend en uniek zijn voor elke gig.
  De hoofdafbeelding moet duidelijke elementen bevatten, zelfs wanneer deze op de kleine gig-kaart getoond is.

  Bekijk voor meer informatie de Richtlijnen voor gig-afbeeldingen en Indruk maken met je Pro gig.

 2. Sleep een video naar het veld Gig video of klik op Bladeren en selecteer een video.
  Opmerkingen:
  – Het beste is om je bericht in minder dan 75 seconden te communiceren; video’s van Pro gigs kunnen echter wel 5 minuten lang zijn.
  – Nadat je een video hebt toegevoegd, wordt deze gebruikt voor de thumbnail op de marktplaats (in plaats van de foto’s die je uploadt).
  Tip: gig video helpt aanzienlijk bij conversies en zal je helpen uit te leggen waarom kopers met je zouden moeten samenwerken en waar je gig over gaat. Voor meer informatie, zie onze Gig video tips in het artikel Indruk maken met je Pro gig .
 3. Sleep een PDF naar het veldGig PDF of klik op Bladeren en selecteer een PDF. Je kunt maximaal twee PDF-bestanden uploaden.
  Opmerking: Dit veld is optioneel. Alleen de eerste drie pagina’s van je PDF worden weergegeven.
 4. Klik op Opslaan en doorgaan.
Stap 6: Publiceren
 1. Klik opGig publiceren. Opmerking: Je ziet verschillende sociale netwerken waarop je je gig kunt promoten. Om je gig te promoten klik je op een pictogram en voer je de gegevens in.
 2. Klik opKlaar.
  Opmerkingen:
  – Het kan tot 72 uur duren voordat Fiverr Pro gigs worden goedgekeurd.
  -Als je gig een video bevat is de status in behandeling totdat de video van je gig is beoordeeld. Als je gig geen video bevat krijgt deze het labelActief.