Keukenhof

Nog meer keukenhof? Jawel, want hoewel de bollenvelden al een attractie op zich zijn worden onze Nederlandse bloemen nergens zo mooi tentoongesteld dan op de – inmiddels wereldberoemde – Keukenhof. Toegegeven, soms is het even navigeren tussen alle fotograferende Aziaten, maar dan heb je ook wat. Vergeet zelf ook niet om een plaatje te schieten want de kleuren hier zijn adembenemend mooi. Wees wel op tijd, de Keukenhof is per jaar maar 7 tot 8 weken geopend, daarna moet je weer een jaartje wachten.

keukenhof

Keukenhof

Bloemenpark Keukenhof in Lisse is de grootste tulpentuin ter wereld met ruim zeven miljoen bloembollen die iedere herfst weer handmatig worden geplant. Het is één van de mooiste attracties in Nederland, waar ook veel buitenlandse toeristen op af komen. Het bloemenpark is in 2022 slechts 53 dagen geopend. Het bloemenpark ligt centraal tussen de mooiste bloemenvelden van Nederland. In Keukenhof zijn verschillende uitzichtpunten op de bollenvelden. Ook vertrekt er vanuit Keukenhof een boottocht langs de bollenvelden (extra kosten) en kan je een fiets huren bij Keukenhof. Zo kan je nog meer genieten van de krokussen, narcissen, tulpen en hyacinten.

Wat is het Keukenhof thema in 2022?

Elk jaar heeft het bloemenpark een special thema waar de ontwerpen van de tuinen en de bloemenshows in de paviljoens op geïnspireerd zijn. In het park is ook elk seizoen een reuze bloemenmozaïek in het thema van dat jaar. Het thema voor 2022 is het thema Flower Classics. Hierbij zal stil worden gestaan bij het feit dat bloemen al eeuwenlang bij ons leven horen. Bloemen worden als klassieke symbolen gebruikt in kunst, architectuur en design. De roos voor de liefde en de tulp voor de nieuwe lente! In Keukenhof brengen we deze klassiekers samen; met de tulp als stralend middelpunt!

Keukenhof Bloemenpark in Lisse

De 15 kilometer wandelpaden van de Keukenhof zijn zo aangelegd dat je een spectaculair uitzicht hebt op de heerlijk geurende bloementuinen en bloemenkassen. Tijdens je wandeling zie je unieke, wekelijks wisselende bloemenshows, schitterende vijvers en diverse paviljoens met restaurants en terrassen. Naast de schitterende bloementuinen vind je in Keukenhof ook het grootste beeldenpark van Nederland. Je kunt hier vele beelden bewonderen die gemaakt zijn door nationale en internationale kunstenaars.

Het bloemenpark is ook erg populair bij kinderen. Naast de betoverende kleuren van de bloemen vermaken kinderen zich uitstekend in de Nijntje speeltuin. Ook is er een leuke speurtocht door het park waarbij kinderen ook nog eens wat leren over bloembollen. De kinderboerderij en een leuk doolhof maken het bloemenpark ook een ideaal gezinsuitje.

Keukenhof

In de periode van 24 maart t/m 15 mei 2022 is Keukenhof dé plek om in het voorjaar miljoenen tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolbloemen te bewonderen. Keukenhof is 32 hectare groot en heeft 15 kilometer wandelpad. Ideaal voor een dagje uit met het hele gezin.

Leuke tips voor tijdens je bezoek aan Keukenhof

Wist je dat Keukenhof ook leuk is met kinderen? Kom de dieren aaien in de dierenweide of leef je uit in de speeltuin. En lukt het jullie om de uitgang te vinden in het doolhof? Of ga met de speurtocht op avontuur door Keukenhof en word daarmee een echte bloembollen expert! Voor de allerkleinsten is er een nijntje-speeltuin.

Voor jong en oud

Keukenhof is een uitje voor jong en oud. Van dieren kijken bij de kinderboerderij naar een prachtig uitzicht over het park waar je de mooiste foto’s en selfies kan maken. Een bezoek aan Keukenhof zal zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Openingstijden

De Keukenhof is van 24 maart t/m 15 mei 2022 dagelijks geopend van 08:00 tot 19:30 uur. Ook geopend op Tweede Paasdag, Koningsdag en Bevrijdingsdag. Bekijk de website voor aangepaste openingstijden.

Tour Service

Taxi Nodig ?

Voor vaste prijzen kunt u taxi reserveren.