Heineken Experience

De brouwerij werd in 1864 in Amsterdam opgericht en tegenwoordig is Heineken een van de drie grootste bierproducenten ter wereld. Heinekens rijke en succesvolle geschiedenis is gepresenteerd in hun oude ter ziele gegane brouwerij in Amsterdam. Met verschillende pretparkattracties toegevoegd aan de tentoonstelling en omgedoopt tot Amsterdam Heineken Experience.

Heineken Experience

Van biermuseum tot amusementsgalerij

In 1988 sloot Heineken een oude Amsterdamse brouwerij, die haar geur verspreidde over de populaire wijk De Pijp, en opende een tour voor de liefhebbers van haar bier. Tegen een kleine toegangsprijs kon je iets leren over het beroemde pilsener en zoveel drinken als je wilde.

Het museumgedeelte van de show blijft nog steeds interessant. De architectuur van de 19e-eeuwse Heineken brouwerijgebouwen, authentieke interieurs, oude foto’s en staatsversieringen die de Heineken familie ontving, de beroemde gouden medaille van de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1889, die je op elk blikje Heineken kunt zien, indrukwekkende koperen biertanks en een rustige paardenstal.

Het amusementsgedeelte is een kwestie van smaak. Sommigen zullen van zijn luchtige aard houden, anderen misschien niet. Voorbeelden zijn vertoningen van heel oude bierreclames of een gekke film waarin een acteur in een plas bier zwemt.

Toch blijft Heineken een instelling. Zo wordt Heineken Experience in Amsterdam interessant voor zowel bierliefhebbers als mensen die op zoek zijn naar plezier.

Minderjarigen onder de 18 jaar worden alleen toegelaten onder begeleiding van een volwassene en er wordt geen alcohol aan hen geschonken (Nederlandse wet).

Het ticket voor volwassenen bevat tokens voor twee glazen Heineken, die u aan het einde van de tour ontvangt.

Amsterdam Heineken Experience is toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Gratis rolstoelen zijn verkrijgbaar bij de receptie met een terugbetaalbare borgsom van € 100 (gelieve 48 uur eerder te reserveren).

Een winkel met Heineken memorabilia is toegankelijk zonder toegangsbewijs.

Heineken Experience openingstijden

Maandag t/m donderdag 10:30 – 21:30 met de laatste persoon toegelaten om 19:00

Vrijdag, zaterdag en zondag 10:30 – 19:30 met de laatste persoon toegelaten om 17:00

Op 24 en 31 december kortere werktijden 12:30 – 16:00 met de laatste persoon opgenomen om 14:00

De rondleiding wordt in groepen gegeven en duurt ca. 1,5 uur. U kunt niet naar de groepen voor u gaan om het bezoek te versnellen.

Taxi Nodig ?

Voor vaste prijzen kunt u taxi reserveren.