Geld verdienen met schoonmaken

Er is een verscheidenheid aan online platforms, zoals Helpling die je hiervoor kunt gebruiken of je kunt gewoon in de buurt reclame maken of een berichtje op de social media plaatsen. Hoe dan ook, dit is een geweldige manier om € 20 per uur of meer te verdienen aan een taak waar vaak veel vraag naar is. Je zou er, als je er goed in bent, best een goed inkomen mee kunnen verdienen. Geld verdienen in 1 uur is hierbij dus zeker mogelijk.

Schoonmaakwerk is niet minderwaardig

“Ja zeg, ik ga niet schoonmaken…” Dat hoor je weleens, maar waarom eigenlijk? Er is niets mis met je handen te laten wapperen. Sterker nog: het kan heel fijn zijn om eens iets met je handen te doen, na jarenlange stress in wat eerst je droombaan leek. Schoonmaken geeft voldoening: na een paar uur huishoudelijk werk trek je voldaan de deur achter je dicht en laat je de bewoner tevreden achter. Natuurlijk moet je jezelf soms zien te motiveren, maar het geld in je zak geeft direct voldoening. Bovendien is het leuker om bij een ander schoon te maken dan bij jezelf.

Wat verdien ik met schoonmaakwerk

De tarieven schommelen tussen de 10 en 15 euro per uur, 12,50 euro kun je meestal wel bedingen. Het uurloon is nog enigszins afhankelijk van de wijk waar de mensen wonen en van hun inkomen. Een rijker iemand zal meer kunnen betalen en ook meer geld overhebben voor een uurtje schoonmaakwerk, dan iemand met een minder hoog inkomen -hoewel de rijkere mens ook wel bekendstaat om zijn gierige uitgavepatroon-.

Moet ik belasting betalen over het geld wat ik verdien

Of je belasting moet betalen hangt af van je persoonlijke situatie. Je bent zelf verantwoordelijk om na te gaan of je verplicht bent om van deze inkomsten aangifte te doen bij de Belastingdienst.

Hoe vind ik een huishoudelijk baantje

Een advertentie zetten bij de supermarkt en via-via middels een bekende zijn de twee bekendste manieren om aan een schoonmaakadres te komen. Daarnaast kun je op de website www.nationalehulpgids.nl zien wie in jouw buurt een hulp zoekt, ofwel zelf een advertentie zetten.

Advertentie bij de supermarkt of bejaardentehuis

In een advertentie bij de supermarkt kun je precies beschrijven wat je zoekt en wat je aanbiedt. Dat is handig voor allebei: jij bent duidelijk in wie je bent, en de lezer weet wie hij kan verwachten. Hang je advertentie vooral op in een supermarkt waar ook wat ‘hoger-segment’ klanten komen, klanten die wat meer geld te besteden hebben. Deze hebben vaak wat meer geld over voor een uurtje werk. De 12,50 euro moet voor hen geen probleem zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Albert Heijn, vooral de Albert Heijn XL geeft je grote kans van slagen. En er zijn meer van dit soort luxere supermarkten zoals een food store of delicatessen-supermarkt. Niet alle supermarkten hebben een advertentiebord hangen, vraag er in dat geval even naar bij de manager. Grote kans dat dit alsnog geregeld wordt.

Het kan ook lonen om eens langs te gaan bij een bejaardentehuis of centrum met aanleunwoningen bij jou in de buurt. Vraag eens bij de receptie of je ergens je advertentie mag ophangen of neerleggen. Of vraag aan bewoners hoe zij aan hulp komen.

Via-via een schoonmaakadres vinden

De mooiste manier is mond-tot-mond-reclame. Iemand die erg tevreden is over jouw schoonmaakwerk beveelt jou graag aan bij familie, vrienden en kennissen. Veel mensen zoeken een goede, betrouwbare en prettige hulp, en deze zijn nog altijd moeilijk te vinden. Vraag aan jouw klanten en ook in je vriendenkring of ze je willen aanbevelen.

Locatie: dichtbij scheelt reistijd

De reistijd van jouw huis naar je schoonmaakadres wordt doorgaans niet betaald. Hang daarom je advertentie op in de buurt van je huis, en vertel ook rond waar je een adres zoekt. Als je lang moet reizen en het openbaar vervoer of auto moet gebruiken gaan die kosten weer af van je verdiensten, en dat zou zonde zijn. Liefst pak je de fiets naar je baantje: dat scheelt weer geld. Als je geen werk hebt zit je toch een stuk ruimer in je tijd en is fietsen meestal geen probleem.

Wat schrijf ik in de advertentie

Je succes staat of valt met de tekst in je advertentie! Mensen willen graag weten:

  • je leeftijd
  • of je vrouw of man bent (je naam is niet nodig)
  • je nationaliteit
  • of je Nederlands spreekt, of Engels, of welke andere taal
  • je uurtarief
  • in welke wijken je werkt
  • je telefoonnummer

 

Kennismaking

Voordat je voor de eerste keer gaat schoonmaken is het gebruikelijk om eerst even kennis te maken. Je maakt een praatje, kunt kijken of het wel klikt, en laat je uitleggen wat de persoon precies verwacht van jou. Loop samen het huis door en laat je goed uitleggen wat je elke keer schoonmaakt, wat af en toe, en wat niet. Kun je goede afspraken maken en heb je een goed gevoel, dan kun je afspreken op welke dag je voortaan komt, hoe laat je komt en hoeveel uur je gaat werken. Ook spreek je af of je elke week komt, om de week, of misschien of afroep.

Tempo van werken

Ga niet te hard van start de eerste keer dat je gaat schoonmaken. Werk rustig maar gestaag door. Je hoort vaak ‘in het begin was ik heel tevreden, later ging ze slechter schoonmaken’. Dat is jammer. Door je de eerste keer enorm uit te sloven beloof je in feite dat je altijd zo zult werken. Maar omdat je zo’n tempo niet zult volhouden, moet je de eigenaar later wel gaan teleurstellen. Veel te hard werken wordt -als het goed is- ook niet van je verwacht.

Volgorde en aanpak van het schoonmaken

Bedenk hoe je te werk gaat. Welke kamer doe je het eerst? In een klein huis op 1 verdieping is het handig om eerst alles af te nemen, daarna alles stof te zuigen. In een groter huis en/of met meer verdiepingen is dat weer niet handig. Dan werk je beter per kamer, of per verdieping. Werk ook netjes met meerdere schoonmaakdoekjes. Wen jezelf aan om met verschillende kleuren te werken, een rood doekje kan voor de wc zijn, een groene voor de rest. Maak regelmatig je doekjes goed schoon.