Geld Verdienen met affiliatie marketing

De affiliates krijgen op hun beurt de kans om geld te verdienen aan de verkoop van producten zonder zelf een product te hoeven maken of leveren. Simpel gezegd: affiliate marketing houdt in dat je een product of dienst aanbeveelt door het te delen in een blog, podcast, op social media of op een website

1. Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij affiliates (bedrijven) publishers (bloggers) betalen in ruil voor promotie van hun product of dienst. Uniek aan affiliate marketing is dat de publisher betaald krijgt per verkoop (commissie).

Hoe werkt affiliate marketing?

Bij affiliate marketing plaats je affiliate linkjes van producten of diensten in jouw Youtube video beschrijving, tussen de artikelen op jouw website of bij de beschrijving van een foto op Instagram.

 Beginnen met affiliate marketing

Beginnen met affiliate marketing kan iedereen. Geen zorgen dus. Je hebt hiervoor geen technische skills nodig. Wat je wel nodig hebt is doorzettingsvermogen, maar daarover later meer.

Om affiliate links te kunnen plaatsen heb je eerst een plek nodig om dit te doen. Er kunnen verschillende kanalen zijn via waar jij dit doet, denk aan de volgende:

  • Goed gelezen blog
  • Facebook groep met actieve leden
  • Instagramaccount met veel volgers
  • Youtube kanaal met trouwe abonnees

Meld je aan bij affiliate netwerken

Als je jouw kanaal compleet hebt en jouw blog online staat, is het tijd om te gaan zoeken naar die affiliate partners waar we het eerder al over hadden.

Wanneer jij zomaar naar een bedrijf toe gaat linken en iemand koopt iets via die link, krijg jij daar nog geen geld voor. We moeten de zogeheten affiliate links dus eerst verkrijgen. Dit doe je door je aan te melden bij een affiliate programma of netwerk.

1 Awin affiliate netwerk

2 Tradetracker affiliate netwerk

Affiliate producten en diensten vinden

Er zijn enorm veel affiliate programma’s waarbij je je via deze twee netwerken aan kunt melden. Maar wie ga je nou promoten?

Regel één, staar je niet blind op commissies.

Toen ik zelf net begon met affiliate marketing, keek ik vooral naar hoeveel commissie een bedrijf willend was om te geven.