Den Haag

Den Haag is een immens populaire plek voor internationaals om te wonen, werken en bezoeken. Als je er eenmaal bent geweest, kun je zien waarom. Den Haag is een knooppunt voor innovatie, zakendoen en multiculturalisme.

Het is zowel modern als historisch, dus het is een geweldige mix. Het is ook de thuisbasis van de regering en het Internationaal Gerechtshof.

Foto-van-Den-Haag-skyline

U kunt rondlopen op het Binnenhofterrein (het Nederlandse parlement), het Vredespaleis verkennen, de Scheveningse Pier bezoeken, veel verschillende musea bezoeken en winkelen in de grote winkelstraat.

Den Haag

Klein, maar fijn, vol zeldzame bomen en planten. En dan die prachtige moslaag. De tuin werd in het begin van de 20e eeuw aangelegd door de eigenaresse van Landgoed Clingendael. Haar bijnaam was feule Daisy. Zij maakte in die tijd al reizen naar Japan, en bracht spullen van daar mee. Aangezien het op dat moment de enige Japanse tuin in Nederland was, kent deze tuin vandaag een grote historische waarde. De sfeer er één van rust en bezinning. Maar de aanplantingen zijn echter erg kwetsbaar. Het is maar enkele weken per jaar mogelijk een bezoek te brengen aan de tuin.

Louwman Museum

Een museum speciaal gewijd aan koetsen, auto’s en motorfietsen. Liefhebbers aller landen, rep je daar naar toe! Het museum heeft naast 230 automobielen, één van de oudste auto’s, een Dion Bouton et Trépardoux uit 1887 in bezit! Ook zijn er wagens van bekende historische figuren zoals Winston Churchill te bewonderen. Deze collectie werd aangelegd vanaf 1934 toen de familie Louwman begon met het verzamelen van auto’s. De huidige eigenaar is nog steeds een telg uit de familie, eentje die ook bepaalde merken auto’s in Nederland importeert. De collectie zit in een fraai gebouw dat ontworpen werd door architect Michael Graves. De ruimtes in dit museum zijn eigenlijk alleen al een bezoek waard. En rondom ligt er ook een schitterend park.

Escher in Het Paleis

Een kunstmuseum met een bijzondere naam. Hoe komt het hieraan? Het museum is gewijd aan de 20e eeuwse grafische kunst van M.C. Escher. Het gebouw waar deze collectie is gehuisvest, heet het Paleis Lange Voorhout. Vandaar dus. Bijna de hele wereldberoemde en fantasievolle productie van Escher is te zien in dit museum. Ook de 7 meter lange houtsnede Metamorfose III. Voor grafici, en voor iedereen die van mooie dingen houdt.

Taxi Nodig ?

Voor vaste prijzen kunt u taxi van en naar Den Haag reserveren.