De Dam in Amsterdam

Slechts vijf minuten lopen over het Damrak vanaf het Centraal Station brengt je naar dit drukke plein, waar het dag en nacht druk is met de lokale bevolking en toeristen. Wat voor weer het ook is, er is altijd wel iets te beleven.

De Dam in Amsterdam

De Dam in Amsterdam

Wandelen door de stad en het zien van de bezienswaardigheden is geweldig. Maar als je een interessant en feitelijk commentaar, efficiënte route en kennis van verborgen schatten hebt, dan wordt je vakantietijd zeker beter benut. Bekijk het aanbod van begeleide stadsrondleidingen door Amsterdam .

Winkelen op de Dam

Er zijn eetstalletjes, restaurants en winkels in overvloed, waaronder de trendy Bijenkorf en Magna Plaza . En het Amsterdam Diamant Centrum. De Dam is zo populair dat je misschien zelfs moet wachten op een plekje in een van de vele cafés en bars.

Damplein monument

Aan de zuidkant van de Dam staat het controversiële fallische standbeeld National Memorial, gebouwd ter nagedachtenis aan Nederlandse soldaten en verzetsmensen die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Het in 1956 onthulde monument bevat grond uit alle Nederlandse provincies en uit Nederlands-Indië. En als je naar de achterkant van de obelisk-toren gaat, vind je de toppen van de provincies.

Taxi Nodig ?

Voor vaste prijzen kunt u taxi reserveren.