De Algarve Portugal Vakantie 2022

De Algarve Portugal

De Algarve is één van de mooiste vakantieplekken van Zuid-Europa. De beroemde kustlijn bestaat uit idyllische baaien omringd door ruige geelrode kliffen en rotsen en charmante badplaatsen met een authentiek karakter zoals Lagos, Praia da Carvoeiro of het oude gedeelte van Albufeira. Cabo de São Vicente is de meest zuidwestelijke punt van het Europese vasteland en werd vroeger gezien als het einde van de wereld. Naast zonaanbidders is de Algarve ook een geliefde surfspot, de regio trekt surfers aan vanuit heel de wereld. Het is tevens een van de populairste plekken van Europa om te overwinteren, met een heerlijk mild, subtropisch klimaat. Ook zijn er behoorlijk betaalbare hotels & appartementen in de Algarve. Check ook deze top-10 mooiste kustplaatsjes van Portugal!

De Algarve Portugal

De mooiste stranden van de Algarve

Liever een ontspannen zonvakantie? Van mei t/m oktober is het gezellig druk op de vele stranden die Algarve herbergt. De kustlijn wordt gekenmerkt door kleine baaitjes met hoge rotsen. Praia Dona Ana is één van de meest pittoreske strandjes. Het ligt tussen hoge bospartijen met groene bomen en voor de kust ligt misschien wel het meest gefotografeerde plekje van Portugal; Ponta de Piedad.

Andere aanraders zijn het door rode rotsen omsloten Praia da Falesia (nabij Albufeira), Praia da Marinha (een goudgeel strand in Carvoeiro, bereikbaar via een lange trap) en Praia da Rocha (nabij het vissersplaatsje Portimão). Een relatief onontdekt strand is het kleine Praia da Figueira. Hier komen vissers hun dagvangst in kleurrijke bootjes aan wel brengen.

Albufeira, het kloppende hart van de Algarve

Zon, zee, strand, een bruisend uitgaansleven en een snufje cultuur; deze veelzijdigheid maakt dat de badplaats Albufeira verreweg de meest populaire bestemming is voor reizigers die een vakantie naar de Algarve willen boeken.

Albufeira bestaat uit een oud stadsdeel met smalle straatjes en leuke restaurants, een levendige jachthaven en het bruisende nieuwe stadsdeel waar je de Strip vindt. Deze ‘uitgaansstraat’ wordt gedomineerd door bars en discotheken waar het tot in de vroege uurtjes door gaat. In de omgeving vind je talloze mooie strandjes.

Wat je nog meer niet mag missen tijdens een vakantie in de Algarve?

Algarve is een regio die je het beste per auto kan ontdekken. Rijd langs de grillige kustlijn en je komt automatisch langs de vele stadjes en vissersdorpjes die de Algarve rijk is. Begin bijv. in Faro en rijdt richting het westen naar Lagos. Onderweg kom je o.a. langs Carvoeiro. Ook de dorpjes Tavira en Olhão zijn aanraders.

Cultuurliefhebber pur sang? Breng tijdens jouw vakantie in de Algarve een bezoek aan Castelo dos Mouros, gelegen op een bergtop in Silves. Rondom dit kasteel zijn restanten gevonden van gebouwen uit de 18e eeuw. In het centrum van Silves vind je daarnaast het Musueu Municipal Arquelógica en een 13e eeuwse kathedraal.

Taxi Nodig ?

Voor vaste prijzen kunt u taxi reserveren.