Bollenvelden

De Keukenhof is natuurlijk schitterend, maar wat nog mooier én avontuurlijker is, is om met een scooter (of fiets of auto uiteraard) door de bollenvelden te rijden. Nabij Noordwijk, Lisse en Sassenheim vind je de mooiste bloemen. Maar ook in Noord-Holland en Flevoland kun je prachtige bollenvelden spotten. Wat belangrijk is om te weten is dat ze alleen te zien zijn tijdens de bloeitijd tussen eind maart en half mei. Halverwege april zijn de velden op hun allermooist!

Bollenvelden

Bollenvelden

Waar is de Bollenstreek?

Laten we eerst eens kijken welke plaatsen allemaal vallen onder de streek voordat we de mooiste plekjes op een rij zetten. Zo kan je je beter oriënteren in het gebied. De Bollenstreek wordt ook wel Duin- en Bollenstreek genoemd en ligt aan de kust in Zuid-Holland. De mooiste bloemenvelden vind je in de plaatsen Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk, Sassenheim, Voorhout en Warmond.

Wanneer Bollenstreek in bloei?

De bloei van de bloemen komt in fases en is erg afhankelijk van het weer. Wanneer het lang koud blijft, kan de bloei later komen dan je verwacht en als het voorjaar vroeg komt is de bloei juist eerder. Grofweg ziet de bloeiperiode er zo uit:

  • Half maart tot half april – narcissen en hyacinten
  • Begin april tot begin mei – tulpen
  • Eind maart tot half mei – bloemenpark Keukenhof (in 2022 van 24 maart t/m 15 mei)
  • Half augustus tot half oktober – zomerbloemen zoals dahlia’s, canna’s en calla’s

Super handig is dit kaartje van de Bollenstreek waarop je precies kan zien of de bollenvelden al in bloei staan. Ook staan hier de highlights van de streek op: bollenvelden, bloemenattracties, bezienswaardigheden, maar ook parkeerplaatsen, verhuurbedrijven en hotels.

Mooiste plekken Bollenstreek

Waar wil je echt geweest zijn? Uiteraard benoemen we de Keukenhof, maar er is nog veel meer te zien dus zonde om enkel deze bekende plek te bezoeken. Ontdek de (alternatieve) highlights met ons.

1. Keukenhof

Dit is de plek waar alle toeristen voor komen. Een prachtig bloemenpark vol met mooie tulpen, krokussen, narcissen en hyacinten. Dit wil je uiteraard een keer gezien hebben. Zodra ze weer beschikbaar zijn boek je hier jouw tickets. Wil je de Keukenhof bezoeken, ga dan bij voorkeur vroeg in de ochtend of net voor sluitingstijd om de grootste massa te ontlopen. Wist je dat de opbrengsten van de tickets worden gestoken in onderhoud aan het landgoed Keukenhof en zijn monumenten? Die miljoen toeristen per jaar zijn dus echt belangrijk voor het behoud van het landgoed.

De tuinen van de  Keukenhof moet je eens hebben bezocht. De kleurenpracht van de miljoenen tulpen, narcissen en hyacinten is ongekend. En het park is elk jaar anders ingericht. Waardoor je het vaker kunt bezoeken.

De velden met bloemen gaan elk jaar de wereld over. Talloze foto’s op sociale media laten de schoonheid in volle glorie zien. In de Keukenhof vind je maar liefst 9 verschillende tuinen. Een daarvan is een historische tuin. Het is met recht een attractie die je moet bezoeken. Met deze tips en bezienswaardigheden haal jij het beste uit je bezoek.

Stranden

Een bezoek aan de Bollenstreek combineer je makkelijk met de mooie Noordzeekust. Het heet niet voor niks DUIN- en Bollenstreek. De zee is altijd in de buurt. Je bevindt je midden in natuurpark Hollandse Duinen waar je je vergaapt aan ruige duingebieden, lange zandstranden en wilde dieren. In de buurt van de bollenvelden ligt bijvoorbeeld Langevelderslag bij Noordwijk.

Een relatief rustig strand dat fijn is voor alle leeftijden. Wil je genieten van ruige natuur, wandel of fiets dan wat naar het noorden, naar Strandreservaat Noordvoort. Hier heeft de natuur vrij spel en kan je vogels en zeehonden spotten vanaf de buitenste duinenrij, uniek in Nederland!

Taxi Nodig ?

Voor vaste prijzen kunt u taxi reserveren.