Bijzondere plekken in Amsterdam en weetjes

Amsterdam kent vele plekken die misschien nog onbekend zijn voor toeristen, maar heerlijk om even bij te komen. Zodra het weer kan, zijn dit plekken waar je echt eens langs moet gaan om unieke plekken van Amsterdam te zien. Zelfs als local is het leuk om uit je comfortzone te stappen en eens een zoektocht te doen naar mooie plekken in je eigen stad. Hieronder tref je een aantal bijzondere plekken, inclusief interessante weetjes over deze plekken:

  1. Street Art tour: Amsterdam is een kunstzinnige stad. Ook kunstenaars van nu hebben de ruimte om zich te ontwikkelen. De Street Art tour neemt je mee door de Jordaan en showt je prachtige kunstwerken en vertelt achtergrondverhalen.
  2. De Vondelbunker: het Vondelpark is natuurlijk één van de hotspots. Maar de Vondelbunker is hier ook te bewonderen. Dit is één van de overgebleven bunkers uit WO II. Heel bijzonder om te bezoeken.
  3. Kleine verborgen huisjes: bij de Noordermarkt vind je ergens tussen twee huizen kleine verborgen huisjes. Leuk om hier langs te gaan, een foto te nemen en de bijzondere architectuur van dichtbij te bekijken.
  4. Het Begijnhof: dit is een klein middeleeuws hofje waar vrouwen van het katholiek zuster genootschap woonden.
  5. De Windketel: dit is een mini-hotel. Een kleine toren waar je in kunt verblijven. Het staat in een autovrij gedeelte in het Westerpark. Super leuk om eens uit te proberen.

Bijzondere plekken in Amsterdam en weetjes

Dit waren enkele leuke feitjes over Amsterdam tips voor bijzondere plekken in deze mooie stad. Op bezoek in Amsterdam? Probeer eens rustige, unieke plekken uit in plaats van de hotspots. Je zult zien dat je zo het meeste uit je Amsterdam bezoekje haalt.