Attracties en bezienswaardigheden

De belangrijkste toeristische attracties van Amsterdam zijn musea. Bezoek onze musea sectie voor meer informatie over dat onderwerp. Maar er zijn natuurlijk ook andere attracties. De volgende bezienswaardigheden en monumenten moeten interessant zijn voor bezienswaardigheden en vormen een essentieel onderdeel van de Amsterdamse ervaring.

We hebben ook een pagina over minder bekende attracties en activiteiten. De aanraders zijn ingedeeld per seizoen en je kunt ze vinden op onze wat te doen in Amsterdam pagina.

Amsterdam toeristische attracties en bezienswaardigheden

Amsterdamse molens

Een reis naar Nederland zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan een windmolen. Geloof het of niet, er zijn 8 prachtige windmolens in het hart van de stad die erop wachten om bewonderd te worden. Vergeet niet een camera mee te nemen voor uw sightseeing.

Amsterdamse grachten

Het aantal grachten heeft ertoe geleid dat deze stad bekend staat als “Het Venetië van het Noorden”. En dus is de toeristische reis van Amsterdam niet compleet zonder een boottocht op deze bekende attracties in Amsterdam. Een rondvaart door de grachten kan overdag zowel fascinerend als ontspannend zijn en ’s avonds betoverend en romantisch als veel van de huizen en bruggen verlicht zijn. En als je van boten houdt is er ook een groot evenement over historische zeilschepen genaamd Amsterdam SAIL .

Amsterdam exposeert

Verschillende Nederlandse commerciële merken zoals bierproducenten Heineken, likeurmakers Bols, producenten van oer-Hollandse kaas Reypenaer en de beroemde voetbalclub AFC Ajax hebben een speciale tentoonstelling in Amsterdam geopend in combinatie met attracties. Het idee is om hun merken te promoten door bezoekers voor te lichten over de bedrijfstraditie en tegelijkertijd leuke en interessante bezienswaardigheden naar uw bezoek te brengen.

Helikoptervluchten

Om uw bezoek aan Nederland wat pit te geven, maakt u een helikoptervlucht over de toppenvelden.

Oude Kerk

Deze oude kerk met kleine huisjes aan de zijkanten, blijft een kalme hemel in het hart van de hectische Wallen. De gebouwen, met name de achthoekige klokkentoren in gotische-renaissancestijl, werden door zeelieden gebruikt om zich te oriënteren.

Damplein

De Dam is het centrum van de stad, en tevens het centrum van de Amsterdamse attracties. Het heeft veel historische drama’s gezien die goed gedocumenteerd zijn in het Amsterdams Historisch Museum . In tegenstelling tot zijn turbulente geschiedenis is het plein nu een vredige plek voor duiven en toeristen.

Begijnhof

Een smalle, gewelfde doorgang leidt naar een van de meer poëtische Amsterdamse attracties. De huizen op deze binnenplaats werden ooit bewoond door vrome celibataire nonnen en zijn nog steeds de thuisbasis van alleenstaande vrouwen. In het midden van de grasvelden staat een middeleeuwse kerk en op nr. 34 staat het oudste huis van Amsterdam. De ingang bevindt zich aan het Spui en wordt aangegeven door een uitgesneden bord. Je mag gratis naar binnen, maar je moet wel stil zijn!

Jordaan

Was vroeger een arbeiderswijk, maar is populair geworden als woonplek en als een van de toeristische trekpleisters van Amsterdam. En wordt nu bewoond door een bonte mengelmoes van studenten, zakenmensen en creatieve professionals. De Jordaan ademt sfeer met zijn smalle straatjes, bruine cafés , kunstgalerijen en unieke winkels . Je kunt jezelf gemakkelijk verliezen in een aangename wandeling door de straten die de 3 belangrijkste grachten met elkaar verbinden.

Rembrandtplein

Het Rembrandtplein is bezaaid met pubs, restaurants, cafés en hotels en is daarmee een toeristische trekpleister van Amsterdamse attracties. Het is een populair uitgaanscentrum en bevat ook traditionele Nederlandse pubs die echte Nederlandse muziek spelen. In de zomer zitten de terrassen vol met mensen die genieten van een drankje en kijken naar de wereld die voorbijgaat. In het midden van het plein is een klein maar gezellig park waar je kunt ontspannen of een eerbetoon kunt brengen aan het standbeeld van Rembrandt. In de omgeving vind je ook kwaliteitsnachtclubs, homogelegenheden, respectabele diamantairs en de onvermijdelijke smakeloze souvenirwinkels.

Leidseplein

Het Leidseplein of Leidseplein is een van de meest populaire uitgaanscentra in Amsterdam. Met veel restaurants, clubs, coffeeshops, bioscopen en theaters in de buurt is het Leidseplein levendig en kleurrijk. Op warme zomeravonden maken zowel toeristen als de lokale bevolking gebruik van de zitplaatsen buiten in de pubs voor een lange, luie borrel met vrienden. Straatmuzikanten, jongleurs, vuurspuwers en andere artiesten verlevendigen het plein, vaak tot in de vroege uurtjes.

Wallen

Bier en feeststemming, seks te koop en grenzeloos mensen kijken. De winkels staan ​​vol met hardcore video’s, tijdschriften en seksspeeltjes. De Wallen zijn een beetje een seksueel amusementspark en worden vaak niet al te serieus genomen door de hordes toeristen die het net als andere Amsterdamse attracties bezoeken. De beroemde rode raamlichten vallen op tegen de schilderachtige, oude grachtenpanden en zelfs de kerstverlichting die ’s avonds langs de bruggen hangt, is rood gekleurd. Hoewel het over het algemeen als een zeer veilig gebied wordt beschouwd, moet u toch voorzichtig zijn als u door de rustigere straten van het gebied loopt. Er is een strikt “geen fotografie” -beleid.

Amsterdamse parken

Er zijn een aantal mooie, rustige parken waar je tijdens de drukke dag heerlijk kunt vertoeven. Deze goed onderhouden parken bieden wat natuur aan zowel de lokale bevolking als het Amsterdamse toerisme. De grootste van hen – het Vondelpark ligt in het centrum van de stad. Andere parken als Beatrixpark, Frankendael, Sarphatipark, Amstelpark, Westerpark zijn rustige, goed onderhouden gemeenteparken. Een kunstmatig bos net ten zuiden van de stad – het Amsterdamse Bos is tegenwoordig een groot natuurgebied met veel Amsterdamse attracties.

Pleinen in Amsterdam

De stadspleinen symboliseren de hele stadsdelen met hun bedrijvigheid en karakter. De grote en open Dam met het Paleis van de Koning en het beste warenhuis staat centraal in de stad en behoort tot de Amsterdamse trekpleisters. Leidseplein en Rembrandtplein zijn uitgaans- en toerismecentra, terwijl de naam Museumplein voor zich spreekt. Nieuwmarkt, Westermarkt en Noordermarkt zijn oude markten, die vandaag een nieuwe functie hebben gekregen, elk met een andere functie. Zelfs een klein plein genaamd het Spui heeft zijn eigen speciale karakter, waardoor het echt leuk is om te bezoeken.

Attracties en bezienswaardigheden

Magere Brug

Van de ongeveer 1280 bruggen in de stad is de Magere Brug, of “Magere Brug” de meest bekende van deze Amsterdamse attracties. Het is een traditionele dubbelbladige, Nederlandse ophaalbrug die de oevers van de rivier de Amstel verbindt. Ongeveer elke twintig minuten gaat de brug open om boten door te laten. De oorspronkelijke brug werd gebouwd in 1670, maar naarmate het verkeer op de Amstel toenam, werd een bredere brug gebouwd om de smalle te vervangen.

Historische hotels van Amsterdam

De stad heeft een aantal van de belangrijkste hotels, die opvallen boven de honderden gebouwen in de stad. Niet alleen vanwege hun functie, maar ook als sightseeing Amsterdamse attracties. Onder hen zijn de oude en statige historische hotels als Hotel Krasnapolsky en Amstel Hotel, en de moderne, internationale hotels zoals Hilton en Okura, samen met een aantal andere uitstekende vijfsterrenhotels.

Gay Amsterdam

De reputatie van Amsterdam als een van de meest homovriendelijke steden van Europa is verdiend. Informatie over homo’s en lesbiennes en toeristische informatie.

Rondleidingen door Amsterdam

Om het meeste uit je bezoek aan Amsterdam te halen, raden we je aan om deel te nemen aan een rondleiding. De gids zal je alle bezienswaardigheden laten zien en je zelfs enkele interessante of minder bekende feiten of verhalen vertellen.

Taxi Nodig ?

Voor vaste prijzen kunt u taxi reserveren.