Amsterdamse molens

Wandelen is de ultieme manier om een te zijn met de natuur. Tijdens een wandelvakantie en vooral tijdens meerdaagse wandelreizen kom je op plekken waar je normaal niet kan komen. Bovendien zie je tijdens het hiken het landschap vanuit een andere invalshoek en geeft wandelen een lekker gevoel.

Amsterdamse molens

Deze bezienswaardigheden zijn zo belangrijk dat er zelfs een Nationale Molendag (11 mei) is. En bij feestelijke gelegenheden of nationale feestdagen worden molens versierd met bloemen, guirlandes, engelenfiguren of de Nederlandse vlag.

Amsterdamse molens

Er is een prachtige dagtocht met windmolens vanuit Amsterdam. U leest er meer over op onze Zaanse-Schans toerpagina .

En wil je een leuke middag op de fiets door de natuur van Amsterdam, doe dan mee met de Countryside Bike Tour , die je onder andere naar een authentieke molen brengt.

Geschiedenis van Nederlandse windmolens

Eeuwenlang hebben windmolens de Nederlanders geholpen om watertekorten te bestrijden, dus het is geen wonder dat ze een van de eersten waren die windmolentechnologie ontwikkelden. In de hoogtijdagen telde Nederland meer dan 10.000 windmolens en vandaag de dag staan ​​er nog zo’n 1.000 overeind. Veel van de overgebleven molens zijn open voor het publiek en een paar zijn zelfs omgebouwd tot woningen, maar een woord van waarschuwing, dit zijn geen musea.

Windmolens in de stad Amsterdam

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoef je Amsterdam niet eens uit om dit stukje Nederlands erfgoed van dichtbij te zien. Zoals de meeste dingen in een multidimensionale stad, is alles letterlijk voor de deur of slechts een korte fietstocht verwijderd. In hartje Amsterdam staan ​​namelijk 8 windmolens . Dit kan zelfs als een verrassing komen voor de lokale bevolking.

Voor 17e-eeuwse molens ga je naar De 1200 Roe op Haarlemmerweg 465, De 1100 Roe op Herman Bonpad 6 of de Riekermolen langs de Amstel op De Borcht 10.

Voor een later voorbeeld van windmolenkunst, probeer D’Admiraal op de Noordhollandschkanaaldijk 21 of De Bloem op de Haarlemmerweg 701, die in feite is verplaatst van de oorspronkelijke locatie.

Taxi Nodig ?

Voor vaste prijzen kunt u taxi reserveren.