Acne Face Map Waarom verschijnt acne op de kin voorhoofd neus wangen oren haarlijn en wenkbrauwen

Acne Face Map

De oorzaken van acne op je voorhoofd, neus, wang of kin zijn allemaal verschillend. Dus waarom krijg je acne en wat probeert het je te vertellen?

Puistjes op je gezicht worden niet alleen veroorzaakt door verstopte poriën, hormonen en bacteriën. Het gebied waar de puistjes ontstaan, zegt veel over uw algehele gezondheid.

1. Op het voorhoofd en de neusundercover

Terugkerende puistjes in de T-zone worden voornamelijk veroorzaakt door een teveel aan talg, olieproductie of stress. Hoewel stress en olieproductie niets met elkaar te maken hebben, kan stress je acne zeker verergeren.

In een onderzoek onder 215 medische studenten bleek dat ongeveer 67% van de deelnemers acne had veroorzaakt door stress. Puistjes op je voorhoofd kunnen ook worden veroorzaakt door slechte voeding en door ingrediënten die de poriën verstoppen in haarproducten.

2. Acne op de haarlijn

Sommige haarverzorgingsproducten bevatten olieachtige en op water gebaseerde chemicaliën. Wanneer je de conditioner op je hoofdhuid aanbrengt, irriteert het je voorhoofd, vooral het deel bij je haarlijn. Als u terugkerende acne heeft in de buurt van uw haarlijn, komt dat door de haarverzorgingsproducten die u gebruikt.

Acne Face Map: Waarom acne optreedt op de kin, voorhoofd, neus, wangen, oren, haarlijn en wenkbrauwen

3. Acne rond de wenkbrauwen

Als je acne op je wenkbrauwen hebt, wordt dit veroorzaakt door een geïrriteerde haarzakjes (van wenkbrauw- of gezichtsmake-up of haarverzorgingsproducten). Als je wenkbrauwvormers gebruikt, zorg er dan voor dat deze vrij zijn van ingrediënten die de poriën verstoppen en dat je de applicator regelmatig schoonmaakt. Ook scheren, wenkbrauwen epileren en ingegroeide haartjes veroorzaakt door wenkbrauwen kunnen acne veroorzaken.

4. Acne op de wangen

Van vuile kussenslopen tot make-upborstels, mobiele telefoons tot stress, er zijn veel oorzaken van terugkerende acne op je wangen. Tijdens het praten houden we de telefoon tegen onze oren en raakt het scherm onze wangen. Uit een onderzoek bleek dat de meeste oppervlakken van mobiele telefoons ziektekiemen en bacteriën bevatten.

5. Puistjes op de kin en kaaklijn

Je hormonen veroorzaken meestal acne op de kin en kaaklijn. Een studie zegt dat hormonale acne zich vooral concentreert op het onderste deel van het gezicht, namelijk je kin en kaaklijn. Met andere woorden, acne op dit deel van je gezicht heeft te maken met je endocriene systeem, dat de hormoonproductie reguleert. Gewoonlijk worden uw talgklieren overactief als u teveel androgenen in uw lichaam heeft.

Ook neemt de hormoonproductie toe tijdens de menstruatiecyclus en als u anticonceptiva gebruikt die alleen progestageen bevatten. Je hormonen worden ook beïnvloed door je voeding. Als u een koolhydraatrijk dieet heeft met veel zuivelproducten, zullen uw hormoonspiegels toenemen.

Acne Face Map: Waarom acne optreedt op de kin, voorhoofd, neus, wangen, oren, haarlijn en wenkbrauwen

6. Puistjes in de oren

Ook factoren als bacteriële ophoping (door het gebruik van vuile oordopjes of het vaak steken van je vingers in je oren), stress, hormonale onbalans, poriënverstoppende haarverzorging en cosmetische producten kunnen ook acne in de oren veroorzaken.

Tips om acne te voorkomen

  • Houd uw gezicht schoon en vermijd veelvuldig aanraken, vooral met vuile handen. Gebruik ook geen zeep en harde gezichtsreinigers om je gezicht te wassen.
  • Ontdoe je van de gewoonte om te veel bewerkte voedingsmiddelen te eten. Verminder suiker in uw dieet. Chips, gefrituurd voedsel en frisdrank verhogen je bloedsuikerspiegel en beïnvloeden je lichaamspatroon.
  • Als u merkt dat zuivelproducten allergische resultaten veroorzaken, verminder dan de consumptie ervan.
  • Voor veel water. Het uitgedroogde lichaam maakt meer vet aan. Als je uitgedroogd bent, kunnen je cellen ook niet goed functioneren.
  • Schakel over op producten die de poriën niet verstoppen. Vermijd het gebruik van haarverzorgingsproducten die pommade bevatten.
  • We weten dat het moeilijk is om de verleiding te weerstaan ​​om een ​​puistje te laten knappen, maar vermijd het. Dit verergert de ontsteking en verhoogt het risico op post-inflammatoire puistjes.
  • Iedereen weet dat stress acne verergert. Neem actieve maatregelen om stress te verminderen. Probeer yoga, meditatie, tuinieren, aromatherapie of een andere activiteit waar je van houdt.

Taxi Nodig ?

Voor vaste prijzen kunt u taxi van en naar Gorinchem reserveren.