7 redenen om voor het ontbijt te wandelen in plaats van erna

De wetenschap zegt dat een kleine verandering in je ochtendroutine je dag veel productiever kan maken dan normaal. En het is geen grote verandering, niet iets dat je dag op zijn kop kan zetten of zo. Het is een eenvoudige gewoonte om matige lichaamsbeweging te krijgen, zoals een stevige wandeling in de vroege uurtjes, voordat u gaat ontbijten.

7 redenen om voor het ontbijt te wandelen in plaats van erna

1. Een stevige ochtendwandeling bevordert slimmere besluitvorming.

In 2019 bleek uit een  onderzoek dat 30 minuten matige intensiteitstraining in de ochtend, zoals een stevige wandeling, de cognitieve functies verbeterde. Kortom, een ochtendtraining maakt je slimmer omdat het je ertoe brengt betere beslissingen te nemen, in tegenstelling tot zittend gedrag dat je misschien dom maakt.

2. Het helpt bij snel gewichtsverlies.

Een studie uit 2017 door de Universiteit van Bath, VK, concludeerde dat zwaarlijvige mannen die een uur liepen voor het eten hun opgeslagen vetverbrandende genen beter activeerden dan de deelnemers die na het eten liepen. Een recentere studie uit 2020 had ook vergelijkbare resultaten . Deelnemers die voor het ontbijt trainden, verbrandden twee keer zoveel vet in vergelijking met degenen die na een maaltijd trainden.

3. Een ochtendwandeling kan helpen om beter te slapen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met slaapproblemen de neiging hebben om beter te slapen met ochtendgymnastiek, en de simpele verklaring hiervoor is dat licht je biologische klok reset . Blootstelling aan fel licht in de ochtend stelt je biologische klok opnieuw in en maakt hem ’s avonds klaar om naar bed te gaan.

Bovendien is blootstelling aan zonlicht niet alleen goed voor je botten, maar onderdrukt het ook de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon, wat leidt tot een meer wakkere dag.

4. Het kan het risico op hartaandoeningen verminderen.

Onderzoek wijst uit dat een dagelijkse wandeling van 30 minuten het risico op het krijgen van een hartaandoening met 35%-40% kan verminderen. Meer voordelen zijn onder meer een betere bloedsomloop, een lagere bloeddruk en een lager risico op diabetes. Maar nogmaals, een wandeling van 20 minuten, op elk moment van de dag, vermindert uw risico op overlijden met 30% en meer.

5. Een ochtendwandeling kan de productiviteit helpen verhogen.

De wetenschap zegt dat er niets boven een stevige wandeling gaat om die sappen te laten stromen. Wandelen helpt je nieuwe ideeën op te doen, en de frisse lucht kan nieuwe gedachten in je hoofd brengen.

6. Het verbrandt door opgeslagen energiereserves.

Dus, waarom is het goed om ’s ochtends op een lege maag te lopen? Dat komt omdat ’s ochtends, na een goede nachtrust, onze bloedsuikerspiegel laag is. Ook de glycogeenvoorraad , de koolhydraten die in de lever worden opgeslagen en de spieren die bij inspanning als brandstof worden gebruikt, is laag. Dus als je ’s ochtends sport zonder iets te eten, verbrandt je lichaam eerst het glycogeen.

Dan, nadat het voorbij is, begint het vet te verbranden dat in het lichaam is opgeslagen, en dat is precies wat je zal helpen het extra gewicht te verliezen en in plaats daarvan spiermassa te krijgen.

7. Een ochtendwandeling helpt bij continue vetverbranding.

Onthoud dat als en wanneer u op een lege maag traint, u zich aan lichte of matige cardio moet houden, zoals een stevige wandeling. Als u te veel aan lichaamsbeweging doet, kan een uitgeput energieniveau u duizelig maken. Drink water voordat je gaat sporten, want ook ’s ochtends ben je uitgedroogd . Een paar glazen voor de training en nog een paar na het hydrateren van het lichaam en kunnen helpen om gifstoffen weg te spoelen .

We blijven ongeveer 30 minuten na het sporten calorieën sneller verbranden – naverbranding genoemd  – dus het is ook een goed idee om 30 minuten te wachten voordat we iets eten na het sporten.