14 rode vlaggen in relaties

14 rode vlaggen in relaties

1) Je hebt steeds weer dezelfde ruzies

Telkens als jullie ruzie maken, lijkt er geen oplossing te komen voor de problemen. Na een tijdje wordt alles weer ‘normaal’, maar je merkt dat de gevoelens weer boven komen in andere (zelfs niet aan de ruziegerelateerde) gesprekken. Misschien ervaar je wel een zweem van passieve agressiviteit.

Kijk, elke relatie heeft ruzies en onenigheden. En als je er goed mee omgaat, kunnen meningsverschillen zelfs goed zijn voor je relatie. In sommige gevallen kunnen ze de gelegenheid bieden om een stilte te doorbreken, eerlijk tegen elkaar te zijn over hoe we ons voelen, en dingen aan te pakken die voor verbetering vatbaar zijn.

Maar als we onze problemen niet oplossen, en we niet doen wat we beloofd hebben om het incident achter ons te laten, dan wordt er nog steeds niet voldaan aan een van jullie behoeften of aan die van jullie allebei. Terug naar dezelfde oude ruzies.

Misschien zitten jullie in een patroon, zoals zo veel stellen ervaren. Jullie maken steeds op dezelfde manier ruzie met elkaar. Jullie blijven hangen in beschuldigingen over wie wat wanneer heeft gezegd, en raken verstrikt in bepaalde woorden of gezichtsuitdrukkingen of toon van je stem. Relaties kunnen gespannen en extra uitdagend worden, vooral als je niet in staat bent om effectief te communiceren.

Door de communicatiestruikelblokken aan te pakken en de muren af te breken die jullie hebben opgetrokken, kunnen jullie de oorspronkelijke bronnen van jullie individuele en collectieve frustratie vinden.

 

2) Je hebt het gevoel dat je niet met elkaar kunt praten (of niet wilt)

Misschien vind je het moeilijk om onderwerpen te vinden om met je partner over te praten, of is het moeilijk of onmogelijk om over moeilijke onderwerpen te praten (zoals het betalen van de rekeningen bijvoorbeeld). Misschien ben je ergens boos over, maar heb je het nog niet met je partner besproken.

Alle gezonde relaties hebben eerlijke en niet-oordelende communicatie nodig van alle betrokkenen. En dat soort communicatieve vaardigheden KUNNEN worden geleerd.

 

3) Je kunt je nauwelijks herinneren wanneer je voor het laatst seks had

Het is al weer een tijd geleden dat een van jullie of jullie alletwee het verlangen of de tijd hadden om met elkaar seks te hebben. Misschien is de seks saai (ja, dat het kan gebeuren, dat is geen oordeel) en het motiveert het jullie beiden niet om er moeite voor te doen of om je ervaringen te verbeteren.

Kijk, seksloze perioden kunnen elk stel overkomen. Maar als een van jullie het niet voelt, of jullie het allebei niet voelen, en je wilt toch opnieuw seksueel contact met elkaar maken, dan kan een beetje hulp een grote bijdrage leveren aan het op gang brengen van je ‘Lexual, sexualmotor’ en kan je relatie als geheel verbeteren.

14 rode vlaggen in relaties

4) Je zit gevangen in een sleur

Je hebt genoeg van hetzelfde oude liedje als het gaat om verleiding en seks met je partner. Misschien is het idee om samen naar je favoriete serie te kijken terwijl je in je gezelligste pyjama zit, aantrekkelijker dan met elkaar te neuken.

Hoewel het perfect bevredigend is, kan elke routine ook volkomen saai worden. Routine wordt niet gespeld als OPWINDING. Jullie kunnen allebei een impuls met nieuwigheid en creativiteit gebruiken om jullie verlangen naar elkaar te stimuleren . Misschien heb je gewoon behoefte aan inzicht en inspiratie, aangepast aan jou, jouw wensen, behoeften en doelen, en jullie specifieke relatiedynamiek.

 

5) Je hebt het gevoel dat de “vonk” er gewoon niet meer is

Of je nu tijd doorbrengt met je partner, hem sms’t of aan hem denkt, je krijgt niet meer dezelfde energie als vroeger. Je hebt dit misschien al eerder opgemerkt, maar je hebt het toen weggewuifd. Toch mis je die vlinders, die vonk, die intense aantrekkingskracht tussen jullie. En dat gevoel wil je terug.

Heb je geprobeerd nieuwe dingen te vinden die je opwinden over je partner en je te herinneren wat je het eerst tot hen aantrok? Daten alsof het de eerste keer is,  vragen stellen waar je het antwoord niet op weet? Naar een totaal nieuwe plek gaan en samen weer iets nieuws beleven? Dit zijn slechts enkele Lexual-tips om over na te denken als je nadenkt over hoe coaching jou en jullie relatie kan helpen.

 

6) Je voelt je niet verbonden met elkaar

Het is tegenwoordig een uitdaging om met iemand in contact te blijven – zelfs als je met ze samenleeft. Met oneindig veel afleiding binnen handbereik en talloze films en video’s op tv, is het een wonder dat we überhaupt van telefoon, laptops en televisies weg kunnen blijven. Berg je apparaten op of zet ze voor een paar uur op stil.  Sta jezelf toe om de virtuele wereld uit te zetten en je eenvoudig af te stemmen op het moment, en op elkaar.

Daarnaast is er het gevoel van niet verbonden zijn dat voortkomt uit je behoeften die niet worden vervuld door je partner. Doordat je je niet gezien of begrepen voelt of een gebrek aan fysieke of emotionele vervulling in je relatie . Verbinding betekent niet altijd seks, maar het is ZO cruciaal om je verbonden te voelen en te genieten van intimiteit met je partner. Als je dat element mist, zit daar waarschijnlijk een andere, grotere reden achter.

7) Je kunt geen tijd vinden om qualitytime met elkaar te hebben

Ja, ik snap het. Het leven kan druk zijn. Maar het is cruciaal om de tijd te nemen om het rustiger aan te doen en te genieten van het moment, en te genieten van het gezelschap van de ander (of dat nu seks betekent of niet). Om gewoon intiem met elkaar te zijn.

Als je geen ruimte hebt voor een gesprek, kijk dan een film terwijl je lepeltje lepeltje ligt op de bank. Je kunt ooksamen het huis uitgaan, al is het maar om buiten een wandeling te maken voor wat frisse lucht. Samen een bordspel spelen kan ongelooflijk leuk zijn, je competitiedrang en je intellect stimuleren. Vaak heb je lachbuien tijdens zo’s spel en daarom is het een van mijn en mijn partner’s favoriete activiteit wanneer we op zoek zijn naar een kick en versterking van onze band.

 

8) Er is een gebrek aan balans tussen energie/werk tussen jullie

Zelfs als je niet samenwoont met je partner, kan er een onbalans zijn in de hoeveelheid en/of de frequentie van de “mentale belasting” in je relatie. Wanneer een partner consequent meer verantwoordelijkheden op zich neemt (zoals boodschappen doen, initiatief nemen, plannen maken, schoonmaken, koken, bijdragen aan financiën, afspraken plannen, enz.), kan het zijn dat die zich als ‘vanzelfsprekend’ beschouwd voelt. Zich alleen voelt om dingen zelf te doen, gefrustreerd en gekwetst is.  Dat voorspelt weinig goeds voor iedereen, en natuurlijk ook niet voor jullie relatie of seksleven. Communicatie is essentieel om duidelijkheid te krijgen over elkaars niveau van verwachtingen, mogelijkheden en interesses om de mentale belasting in evenwicht te brengen.

 

9) Er is een grens overschreden

Nou, het is niet per ongeluk gebeurd, ook al is de manier waarop jij of je partner erachter zijn gekomen misschien per ongeluk geweest. Vreemdgaan betekent niet alleen fysieke ontrouw, zeker niet in sommige vormen van open relaties waarin neuken met andere mensen volledig is toegestaan. ELKE vorm van grensoverschrijding kan vreemdgaan zijn. Of die grenzen nu fysiek, emotioneel, of anderszins zijn. Als een van jullie de afgesproken grenzen overschrijdt, hoe klein of groot ook dan kan dat een stempel drukken op je relatie en het niveau van vertrouwen en eerlijkheid in jullie relatie beïnvloeden. Er valt veel te doen en te onderzoeken om dit zo snel mogelijk recht te zetten en de relatie in een positievere richting te sturen als jullie dat allebei willen.

 

10) Alles is in orde tussen jullie, maar je wilt dingen wat opfleuren

Weet je niet zeker hoe of waar je moet beginnen als het gaat om het toevoegen van wat extra pit aan de smeulende kolen van je seksleven? Of je nu gewoon seks wilt hebben op een avontuurlijke nieuwe plek, een kinky bondagefantasie wilt uitproberen, of zelfs een trio je iets lijkt, coaching kan je helpen jezelf (en je partner) voor te bereiden en je te helpen je ‘lexualiteit’ te verkennen.

 

11) Jij en/of je partner hebben een grote levensverandering/ervaring meegemaakt

Een baan verliezen, verdriet ervaren, omgaan met gezondheidsproblemen, financiële problemen of verhuizen naar een nieuwe plek zijn slechts enkele voorbeelden van grote verschuivingen in je leven die ook een verschuiving in je relatie kunnen veroorzaken. Als je het gevoel hebt dat je plotseling op eieren moet lopen, je voelt dat je geblokkeerd bent in communicatie en het moeilijk vindt om contact met elkaar (en zelfs met jezelf) te maken, dan kan iemand je helpen en begeleiden. Daarmee kun je een heel eind komen. Een seks- en relatiecoaching of een relatietherapie kan je daarbij helpen.

 

12) Je libido en dat van je partner zijn absoluut niet op elkaar afgestemd

Het niet klikken in frequentie van seksuele verlangens komt ZEER vaak voor in relaties en kunnen ook in de loop van de tijd ontstaan. Elementen zoals persoonlijkheid, externe stressfactoren (bijvoorbeeld het nieuws), aanpassing aan medicatie, problemen met fysieke of mentale gezondheid en een hele reeks andere redenen kunnen bijdragen aan veranderingen in verlangen. Van een laag seksueel verlangen tot juist meer zin in seks . Het uitzoeken van de bron(nen) van dit verschil en onderzoeken hoe jullie beiden kunnen helpen om aan elkaars (en je eigen) behoeften te voldoen, zowel seksueel als anderszins, kan helpen om te beslissen hoe je samen verder kunt.

 

13) Je hebt het over de overgang van monogamie naar een open relatie

Ik mistte het voordeel van een coach toen mijn partner en ik voor het eerst van monogamie naar de swingende levensstijl reisden. We maakten fouten en zelfs nu, in dit meer gevorderde stadium, met meer ervaring en opleiding, kunnen we nog fouten maken. Maar je krijgt geen open relatie door het maken van fouten en leren van de ervaring. Dat is NIET de goede manier.

Je moet zoveel meer weten voordat je die eerste stap zet, en vervolgens tijdens elke stap, terwijl je de levensstijl voor jezelf ervaart ! Daar kan ik je bij helpen.

Misschien weet je niet waar je moet beginnen, of is het gewoon moeilijk om over gevoelige onderwerpen te praten, zoals het hebben van seks met andere mensen. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het kan zijn om met je partner op één lijn te komen over grenzen, swingen en zelfs om te weten waar je eigen echte comfortzone ligt.

 

14) Jij en/of je partner hebben recentelijk een negatieve ervaring gehad in de leefstijl

Als je al een tijdje in de swingende en open lifestyle zit , weet je dat het bijna onmogelijk is om iemand te vinden die niet minstens één minder gewenste ervaring heeft gehad. Ik spreek hier alleen voor mezelf: Ik was getuige van ruzies tussen jaloerse minnaars, had bijna een ‘unicorn’-ervaring met een nieuw stel dat nog niet zo open was als ze eerst dachten, en zag hoe mijn vriendin haar vriend betrapte terwijl hij seks had met twee andere vrouwen, nadat hij zei dat hij een drankje ging halen aan de bar en even naar het toilet te gaan. Ik heb miscommunicaties meegemaakt, veronderstellingen over de gevoelens en behoeften van mijn partner, grensoverschrijdingen… de hele mikmak. Het zou waanzinnig nuttig zijn geweest voor mijn partner en mij om een ervaren swinger lifestylecoach te hebben gehad in die moeilijke tijden.

Taxi Nodig ?

Voor vaste prijzen kunt u taxi reserveren.